De 6 leukste nieuwe spellen voor twee personen

Superleuk natuurlijk, uitgebreide spelletjesavonden. Met al je vrienden rond de eettafel een grote stapel bordspellen doorwerken en een krat bier delen. Maar soms heb je helemaal geen zin in grote groepen mensen of veel gedoe, en wil je gewoon fijn een spelletje met z’n tweeën spelen.

Voor die momenten zijn er allerlei leuke spellen voor twee personen te koop. De zes leukste nieuwe zetten we hier voor je op een rij!

8+
2
20 min.

Awimbawé

Als je bij het lezen van deze speltitel niet meteen met The Lion Sleeps Tonight in je hoofd zit, weten wij het ook niet meer. En dat is goed, want daarmee kom je meteen lekker in de stemming voor dit spel dat, uiteraard, om dieren draait.

Awimbawé is een kaartspel met veel interactie voor twee personen rond, hoe kan het ook anders, het thema dieren. In Awimbawé ga je namelijk een wild duel met elkaar aan om de troon van het dierenrijk. De koning is dood, en wie gaat hem opvolgen? Jullie slaan de handen ineen met de dieren van de savanne met als doel meer kronen winnen dan je rivaal!

Spelers spelen kaarten uit en gebruiken de sterktes van de dieren. Zo rent een neushoorn bijvoorbeeld recht vooruit en hypnotiseert een slang een ander dier. Hyena’s kan je maar beter helemaal mijden. De speler die aan het eind van het spel de meeste kronen bezit, wint!

7+
2
10 min.

Rainbow

Snelle spellen met kleurtjes en kaarten, ze zijn zelden níét een succes. Dat moeten ze bij 999 Games ook in hun achterhoofd gehouden hebben, want het nieuwe Rainbow sluit hier precies op aan.

In Rainbow moet je regenboogsetjes maken van zes verschillende kleuren. Deze maak je door kaarten met kleuren te spelen. Maar je speelt niet alleen met je eigen kaarten. Je speelt ook met de kaarten van de speler tegenover je, want de achterkant van de kaarten van de tegenspeler mogen namelijk ook worden gebruikt. Je weet niet wat voor achterkanten je zelf hebt. Draai je per ongeluk een zwarte kaart of een kleurenkaart die dubbel in de rij ligt om, dan moet je direct kaarten aan je tegenspeler geven. Wie de meeste regenbogen verzamelt, wint!

Het lijkt allemaal zo simpel, maar laat je niet bedriegen: Rainbow heeft wel degelijk een spannend randje en een potje win je dankzij wat geluk, een slimme strategie en vooral een goed geheugen.

10+
2
20 min.

Sobek: 2 Spelers

Door naar het volgende spel met een historisch thema: Sobek voor twee spelers brengt je terug naar de tijd van het oude Egypte langs de oevers van de Nijl. Daar wordt een tempel gebouwd voor de god van de Nijl, Sobek (je weet wel, die met die kop van een krokodil en het lichaam van een man).  Vlakbij die tempel ontstaat een grote markt, vol bedrijvigheid waar jij en je tegenstander handel willen drijven.

In deze twee speler versie van het originele Sobek uit 2010 wil zowel jouw handelaarsgilde als die van je tegenspeler zo veel mogelijk voordeel halen uit die grote markt. Kies slim welke goederen je bemachtigt en aarzel niet om je tegenstander te blokkeren, maar pas op voor de woede van de god Sobek die de meest corrupte handelaar zal treffen.

In het kleurrijke, vrolijk vormgegeven Sobek: 2 Spelers draait het allemaal om tempo: analyseer de mogelijkheden van je tegenstander om de beste zetten te spelen en het spel te winnen en de meester van de markt te worden.